Odysséen

Allmänt | 2007-10-08 | 00:02:50 Kommentera här! » 0 st

Imåndags gick jag på teater, Odysséen hade sin preimärföreställning här i Örebro. Tyst teater (en grupp som döva skådisar är med i, den enda gruppen i hela Sverige) samarbetar med Teater Manu, från Norge och Cirkus Cikör från Sverige (en hörande grupp). Två cirkusartister från gruppen var med, det fanns även skådespelare från andra länder. De hade aldrig lärt sig svenskt teckenspråk och fick lära sig det på åtta veckor. Det läste jag nånstans.. Duktiga skådisar!

I Odysséen finns det akrobatik, hur det nu stavas, och såna saker. Vackert det var.. Det behövdes inga ord, känslorna uttrycktes på denna scenen genom akrobatik och spelandet. Det var blandat med film, akrobatik, ljud och spelandet.

Var imponerad, jag var glad över att gå dit och se Odysséén, absolut värt det. Men naturligtvis är det alltid värt att titta på allt tyst teater gör, som duktiga de är. Dessutom får man precis inte se teater-föreställningar på teckenspråk varje dag ju :)

Här är en länk till riksteater, (där finns det lite information om tyst teater och odysséen och på sidan finns även länken till Teater Manu och Cirkus Cirkör):
http://www.riksteatern.se/templates/Sida____1677.aspx
http://www.riksteatern.se/default____12.aspx

image70


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se