Rosewood

Allmänt | 2007-10-20 | 12:56:10 Kommentera här! » 9 st

Igår såg jag en film, Rosewood, på tv. Det är en bra film, tycker jag. 

Efter en vit kvinna från en närbelägen stad hävdat att en svart man från Rosewood, (en stad med i huvudsak svarta invånare), attackerat henne, brändes staden ner och människor, till och med kvinnor och barn, mördades. Men så hjälpte en svart krigsveteran och Rosewoods ende vite butiksägare en del folk, som lyckats fly undan.
Det är en sann berättelse om denna tragiska händelsen, som skedde år 1923.Det är hemskt att det har hänt..  När jag såg filmen, påmindes jag om att liknande saker hände under nazisttiden. Deras hat och misstro pyres och tankesätt om att dessa människor inte är lika värdliga som vita "vanliga" människor. 

Jag hoppas att sådant inte händer igen, vi får aldrig förneka eller glömma det som skedde (dvs t.ex det andra världskriget, Rwanda, som tusentals (?)  mördats i, på grund av att de tillhörde en annan folkgrupp och andra sådana händelser).

Vi måste se alla, var och en, bortsett från religon, ras eller något annat "konstigt" och respekta varandra. Vi alla är människor, vi är i grunden lika värda. Så det så.


I gemenskap och fred // Karine
     

Anders.se

Allmänt | 2007-10-16 | 22:09:31 Kommentera här! » 1 st

Igår såg jag det första avsnittet, av en serie, som är helt utan ljud, Anders.se. Det är teckenspråket som används i serien. Men ni som inte kan teckenspråk, så kan ni ha svensk texter med, genom att klicka på "Svensk undertext".

Jag tycker att avsnittet var rolig, det var faktiskt bättre än vad jag trott. Det ska bli kanonkul att kolla på fortsättningen. Kan tillägga att serien är Sveriges första serie utan ljud.

Serien visas bara på internet, på varje måndagar. Man kan kolla på den från måndag kl 20.00 till onsdag kl 00.00. Så passa på att kolla det första avsnittet nu! =)

Här finns det en länk till avsnittet, som ni kan kolla på. Det finns även information på sidan.

http://www.dramaski.se/ 

Berätta gärna om vad ni tycker om avsnittet.. Nyfiken

Hej svejs

Blogg och halsband...

Allmänt | 2007-10-11 | 00:50:02 Kommentera här! » 0 st

För en tid sen har jag följt en söt tjejs blogg, som handlar om dumma prickar - tumör i hjärna - som hon hade.

http://hem.passagen.se/dummapricken/

Det är fruktansvärt att det kan hända sådana saker, som man inte kan styra över, framförallt att det händer barn med. Det är skrämmande att man kan få "dumma prickar", det tar en från livet och de vanliga vardagliga saker som att springa och leka eller vara i skolan/jobbet, göra det man vill. Men så säger kroppen stopp, man orkar inte lika mycket som tidigare. Jag önskar att dumma prickar och andra dödliga sjukdomar ska gå att bota en vacker dag, med hjälp av vetenskap. Och lite hopp...

Jag känner att jag vill göra något, efter ha läst sådana bloggar. Men vad kan man göra... Joo, då såg jag en länk till en sida där man kan köpa nåt och så går pengarna till en fond, Barncancerfonden. Överskottet från försäljningen går till forskningen kring barncancer. Men man kan självklart även donera pengarna till fonden eller nån annan fond.

Tänk att man ialla fall kan göra något, för inte kan man själv bota dessa sjukdomar eller så, tyvärr. Man skulle må bättre av att donera eller köpa för en bra sak. Har funderat på att göra det själv en längre tid nu..

Är sugen på att köpa ett halsband, som det står HOPE på. Fint ord ju! Hoppet övergiver inte en, till och med i mörka stunder.. 

HOPE-halsbandet är designat av Karma

Det ska jag köpa nån gång! Kanske snart...

Halsbanden och andra saker kan man köpa på:
www.barncancerfonden.se/content2/index.php?pid=506

Här är också en länk till en annan söt killes blogg, som jag upptäckte idag. Han har också dumma prickar.

http://gustav.avalonet.net/laget.htm

Det är tufft att läsa dessa, men det är nog viktigt att läsa dem tror jag. Man inser att det inte alltid är så underbart med världen, livet kan vara tufft också..

Vill avsluta med att ni kan göra något också! Det är så lätt att tänka att man inte kan göra något, "jag är ju bara jag, inte kan jag väl göra nåt"... Nej, det stämmer inte. Det spelar inge roll hur litet eller stort det är, det är ändå alltid värt att göra något. Ge bort något, donera eller köp något, för en bra sak.

Kramar på er

The Return

Allmänt | 2007-10-08 | 00:46:31 Kommentera här! » 3 st

I fredags kollade jag på en dvdfilm, The Return, som jag köpt nyss. Filmens genre är psykologisk thriller.. Jag tycker att den var ganska bra.. Jag tycker dock att de skulle ha scener som hon berättar om sin syn för änklingen till kvinnan med. Det fattas lite i filmen.... Nu upptäckte jag att regissören är en debutant... hmm

Jag gillar såna filmer, som handlar om synskhet, magi och sånt där.. Thriller gillar jag också, men jag är ju en filmallätare.. Ärligt talat kunde filmen vara lite bättre, men filmen är godkänd.
Sarah Michelle Gellar är med i filmen, jag gillar henne.

Filmen handlar om en framgångsrik tjej, som har återkommande syn om en mördad kvinna. Hon både känner och ser mordet på den kvinnan, som hon aldrig träffat. En dag åker hon till staden, där den mördade kvinnan bott..

Vad tycker ni om filmen, om ni sett den...?

                                                         Poster - The return

Odysséen

Allmänt | 2007-10-08 | 00:02:50 Kommentera här! » 0 st

Imåndags gick jag på teater, Odysséen hade sin preimärföreställning här i Örebro. Tyst teater (en grupp som döva skådisar är med i, den enda gruppen i hela Sverige) samarbetar med Teater Manu, från Norge och Cirkus Cikör från Sverige (en hörande grupp). Två cirkusartister från gruppen var med, det fanns även skådespelare från andra länder. De hade aldrig lärt sig svenskt teckenspråk och fick lära sig det på åtta veckor. Det läste jag nånstans.. Duktiga skådisar!

I Odysséen finns det akrobatik, hur det nu stavas, och såna saker. Vackert det var.. Det behövdes inga ord, känslorna uttrycktes på denna scenen genom akrobatik och spelandet. Det var blandat med film, akrobatik, ljud och spelandet.

Var imponerad, jag var glad över att gå dit och se Odysséén, absolut värt det. Men naturligtvis är det alltid värt att titta på allt tyst teater gör, som duktiga de är. Dessutom får man precis inte se teater-föreställningar på teckenspråk varje dag ju :)

Här är en länk till riksteater, (där finns det lite information om tyst teater och odysséen och på sidan finns även länken till Teater Manu och Cirkus Cirkör):
http://www.riksteatern.se/templates/Sida____1677.aspx
http://www.riksteatern.se/default____12.aspx

image70

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se