Läs den här..!

Allmänt | 2007-09-04 | 23:42:36 Kommentera här! » 1 st

Hittade en länk till en blogg via nåns blogg. http://dolcevita.tjejsajten.se/

Blev så arg..! Varför ska såna saker hända... Att det finns hemska människor som gör så! Det är en sådan sak som vi tjejer har i bakhuvudet, att det kan hända oss. Vi måste vara försiktiga, måste se till att inte gå ensam i mörkret, annars kan vi bli våldtagna, drogade eller vad det nu är, se till att drinkar inte lämnas obevakad osv.. Små saker, som är nåt självklart att göra, MEN varför måste det vara självklart. Vi ska ju vara trygga, men så är det ju inte... Inte alltid. 
Oavsett hur en tjej klär sig och beter sig, betyder det inte att nån får göra vad han vill med henne. Också när det finns alkoholen med i bilden, så är det ju absolut inte okej att göra något. Det fattar väl alla, som är klara i huvudet.

Jag tänker på böcker och tidningar om tjejer som blivit våldtagna som jag läst. I förhören får man som tjej frågor om hur man klätt sig, hur man har betett sig och om man hade druckit. Till och med har jag läst att en våldtagen tjejs dåvarande killar förhördes om deras sexliv,  tyckte hon tex om analsex, var hon vild o så...Men såna frågor ställs inte till männen som är misstänkta. Det där är sjukt, så ska man inte göra. Tjejens förflutna, oavsett vem hon är och vad hon har gjort, har inge betydelse för själva händelsen. Samhället måste ändra attityden på det tycker jag!

Till sist hoppas jag verkligen verkligen att det inte är vad som hände tjejen vars blogg jag hänvisade till. Är ialla fall glad att hon är oskadd efter omständigheterna. (Känner inte tjejen, om nu nån undrar det)

Kommentarer
Skrivet av: Camilla

Känner igen sker i ditt inlägg som jag läst i boken "Flickan och skulden" av Katarina Wennstam. Jäkligt bra bok!! Jag håller på nu att läsa Wennstams andra bok, "En riktig våldtäktsman". Så fängslande spännande för det här handlar om vårt svenska samhälle.

2007-09-05 @ 15:16:06
Länk: http://femina.blogg.se

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se