Nycklarna!

Allmänt | 2008-08-29 | 23:52:06 Kommentera här! » 5 st

Idag hade jag ett möte med kollegerna (och med två tolkar) och blev först bjuden på lunch och även lite te efteråt på en restaurang (Wobbler) som jag dessutom aldrig tidigare varit på. Mums, och gratis det med. Perfekt.. Sen satt vi i vår lokal och pratade och pratade. Tog upp en hel del saker.. När mötet var slut, kollade jag på min kontor. Fick kolla upp lösenorden som jag skulle ha, till datorn och email. Sen fick jag två nycklar till lokalen..

Direkt efter det, åkte jag till ÖBOs kontor, för att hämta nycklarna till min lägenhet! Fick veta idag att nycklarna lämnats tillbaka från den förra hyregästen och att jag skulle hämta dem på kontoret vid kl fyra - halv fem.. Yeeahh

En kompis ville komma och hälsa på.. Misstänkte att hon var nyfiken på lägenheten hehe, så när hon kommit hit och kollat runt. Det fanns flera flyttlådor här, så vi beslöt att åka till lägenheten med några flyttlådor. När vi väl var i lägenheten, såg jag mig runt om, det såg lite annorlunt ut än vad jag mindes och förställde mig haha.. Men nöjd var jag ialla fall. Men en irriterande sak är att när vi skulle kolla tvättstugan och förråden, som finns nere på bottenvåningen, gick det inte alls att öppna dörren med nån av nycklarna. Grr jag som inte ens sett dem när jag var på lägenhetsvisningen eftersom killen, som visade den, hade inga nycklarna dit. Så klart jag ville kolla då!

Vi åkte hem igen hit och åt. Sen ville mamma och hennes kille åka till lägenheten, mamma var så nyfiken och ville se den hihi... Så vi fick åka dit igen, med några flyttlådor till. Efter en tittrundning i lägenheten, gick vi ner och lät killen testa att öppna denna dörren, men det gick inte. Så man får ringa till min bovärd om det på måndag, suck..

Men ialla fall, imorgon (och kanske söndag) blir det flyttning dit! =) Har redan el i lägenheten, som satts på idag. Lät fixa det igår via telefon..


Här är en ritning på lägenheten:En liten släng av influnesan

Allmänt | 2008-08-20 | 23:13:55 Kommentera här! » 3 st

Är lite förkyld och då och då "irriterar" det litegrann i halsen, vet inte annars hur man beskriver det. Frös till och med litegrann igår. Så typiskt att jag drabbats av det! Grr...   Har min misstanke om varför jag drabbats. Hmm...

Men så därför har jag inte orkat på två dagar nu, med att städa/slänga saker och packa inför flytten. Idag var jag tvungen (bestämde mig att göra nåt nyttigt) att ta itu med "pappersarbetet", att fylla i ett blankett o sånt.. Måste leta upp ett visst papper som man ska infoga med, suck... Måste leta upp alla uppgifter som behövs. Blää.. Måste räkna ut summorna.. Blää.. Till slut sket jag i att göra det hela klart och beslöt att göra det klart imorgon istället. Då får jag verkligen verkligen ta mig upp i kragen!

Vuxenlivet är visst inte så alltid lätt..

Imorgon ska jag ialla fall vara riktigt vuxen och göra det klart. Ska till och med börja städa/slänga och packa. Så det så!

Här ska det fortsättas med att dricka teeeee!!
God natt gott folk

Hårklippning - begär

Allmänt | 2008-08-19 | 14:28:52 Kommentera här! » 2 st

Mitt hår är slitet, känner jag. Skulle behöva klippa mig, vill det.. Har inte klippt mig på läääänge (på fleraaaa månader, ett halvår eller lite mer än så). suck.. Men vill ju inte lägga pengarna på det, när det nu snart är dags för flytten. Kommer att lägga pengarna på hyreräkningen och alla andra saker som jag behöver till lägenheten. Och så är det snart födelsedagen. Kommer även att resa bort, via jobbet.. Tråkigt nog får håret prioteras sist. Är ju inte såå rik just nu.


Ja, ett i-lands problem är det väl...? Men visst vill man känna sig o vara fin. Känner att jag inte kan göra så mycket med håret, eftersom det är slitet. Inte så snyggt att visa upp då.

Önskar mig just nu en hink fullt med guld vid regnbågen, som man får. ;P Tänk om det vore så lätt...

Vill ha- begär

Allmänt | 2008-08-19 | 00:07:40 Kommentera här! » 1 st

Är sugen på att se en film, som heter "I Cold Never Be Your Women", med Michelle Pieffer och Paul Rudd.
http://www.cdon.com/main.phtml?navroot=902&nav=8374&nav_genre=8374 Här kan ni läsa om filmens handling.

Begär här!.. Vill se den, kan till och med tänka mig att rentav köpa den filmen fastän jag inte sett den. Men lugna dig Karine, vänta.. Inte hasta dig. Vänta med att köpa tills flytten är över, hyran och allt jag behöver är betalade.

:P


Men visst verkar den filmen bra..


Hämtad från http://www.cinebel.be/portal/resources/movie/15933/ba15933.jpg 

Förändring härinne

Allmänt | 2008-08-18 | 15:16:16 Kommentera här! » 1 st

Nu har jag äntligen börjat igång med att ändra på färgen och sånt på bloggen. Är nog klar nu, bortsett från headern som jag inte fixat. Skulle vilja ha nån snygg headerbild.. Menmen äsch det här duger än så länge.

Däremot är jag inte sååå säker på färgerna, speciellt lilafärgen. Kanske lite för starkt.. Det ser inte lika snyggt och stilrent ut, så att säga. Inte proffisigt ser det ju ut så.. Eller vad säger ni?
Men har nog den ett litet tag till, innan jag säkert ändrar den igen, om jag inte trivs med den färgen ja då. Profilbilden har jag tänkt bytt ut sen när jag flyttat till egen lägenhet, vilket skulle vara perfekt, passande. Inte ha studentbilden kvar längre då :)Kan tala om att jag ev inte kommer att kunna vara inne här eller annanstans på nätet/msn ett litet tag sen pga flytten. Så om jag är tyst ett tag så vet ni varför.

Filmkväll

Allmänt | 2008-08-15 | 21:09:34 Kommentera här! » 0 st

Såg att jag glömt att publicera det här inlägget. Men det var ialla fall nån (ett tag sen..) lördag sen.

På en lördagseftermiddag hälsade jag och en kompis på en annan kompis. Det blev filmer och sushi =) mums.. och även ostbricka och te senare på kvällen. Gött... 

Vi såg på "What happens in Las Vegas" och "I thinks i love my wife". Efter den första filmen, åt vi sushi och sen spelade vi "Den försvinnade diamanten", körde bara ett omgång. Gissa vem som fick diamanten. Självklart var det jag :P, fast jag vann inte.. ja så kan det gå..

Det var kul med dessa sysslorna, speciellt på den trista regninga dagen då.

Jag tyckte att What happens in Las Vegas var rolig, värt att se. Gillade en grej, som Cameron Diaz i en av huvudrollerna, gjorde med sin ringfinger, alla ni vet vad jag menar om ni har sett den =).

Filmen är en romantisk komedi och handlar om två personer som åker till Las Vegas, en och var med sina kompisar för att ha kul och glömma sitt elände i deras liv. Men så träffar de varandra och nästa dag... ring på fingret.. oj.. ;) Men så händer en sak och tvingar dem att stanna hos varandra fast de inte vill det. Ashton Kutcher är med i den filmen, också i huvudroll givetvis.

Om ni inte sett den, tycker jag att ni ska se den.


  

Bilden hämtad från http://www.circuit-empire.com/posters/What%20Happens%20in%20Vegas%20Posters.jpg


I think i love my wife var en sådär film tyckte jag. Kanske för jag hade andra förväntningar på den...? Men den var ialla fall ok. Trodde från början att det var så och si, men så riktigt var det inte, som jag trott.

Den handlar om en man som är gift och tvivlar på deras äktenskap, det pga vissa problem i detta äktenskapet.
En dag träffar han en kvinna...
 Bilden hämtad från http://www.collider.com/uploads/imageGallery/I_Think_I_Love_My_Wife_DVD/i_think_i_love_my_wife_dvd__large_1.jpg

Båda bilder kan klickas för förstoring.

Ha en skön kväll!

(En rättelse; det är tydligen "What happens in Vegas", Inte "....Las Vegas"....?)

15 augusti

Allmänt | 2008-08-15 | 11:51:56 Kommentera här! » 2 st

Idag är det min sista dag på praktiken, eftersom sommarcafet som jag praktiserar på, stänger. Sen har jag två veckor lediga, men kommer inte att bli så ledig. Nej, jag blir upptagen för att jag ska packa, packa och packa och flytta (förhoppingsvis). Hoppas bara att hyregästen som nu bor i lägenheten flyttar runt de veckorna jag hoppas på. Det vore bra med den sista veckan eller lite tidigare.

Den första september börjar jag nämligen jobba och senare kommer jag att resa bort, så vill flytta snart.


Nä nu ska jag dra iväg! Ha en skön fredag!

Min önskelista

Allmänt | 2008-08-15 | 01:16:47 Kommentera här! » 1 st

Tänkte att det skulle vara bra att skriva ner en önskelista, om vad jag önskar mig i födelsedagspresenter. Dessutom är jag lite rastlös just nu..


Önskelistan

-
Första av allt.. Massor massor ikeapresentkort!! =) behöver...

- Den där bruna brädan av trä, som man har till badkar (nämnde det i ett tidigare inlägg)

- En bok, som heter "Emma, Mias dotter". Den vill jag gääärna ha! (Tidigare böcker, av Maria Eriksson, är Gömda, Asyl och Mias systrar har jag redan. Så självklart vill vill jag ha den =) ) (vill gärna också ha Mias hemlighet)
Kan även nämna att jag älskar Nora Roberts böcker, har nästan alla hennes böcker nu. En ny bok, som jag inte har, heter På slaget tolv. Ett tips bara ;)

- Filmer... Det finns självklart flera som jag skulle vilja ha, men Bristande bevis och Little miss sunshine är jag sugen på att ha. Har inte ens sett dem, men har alltid velat se dem. Och så har jag alltid velat ha alla Marlee Matlins filmer, hon som är en döv amerikansk skådespelare. Så om jag skulle få nån av hennes filmer, skulle jag bli jätteglad :)

http://meyouus.blogg.se/2007/september/filmer-med-marlee-matlin.html#comment

Tillägg: Utlämnad, med Reese Witherspoon och Jake Gyllenhall, Half Nelson, med Ryan Gosling och Into in the Wild, som är en sannbaserad film. 
 
Och målargrejer; kol, pastellkritor och akrylfärger och dukpapper är dessa saker som jag skulle vilja ha. Men dem ska jag nog själv köpa nån vacker dag då..

Ja, det räcker nog så. De alla andra sakerna är underhållande, så att säga, och som man skulle vilja ha. Men jag vill nog mest av allt ha ikea presentkort. Det skulle vara toppen, eftersom jag ska flytta till en egen lägenhet snart och kommer att behöva massor saker.

Nu ska jag gå och lägga mig. God natt, gott folk

"Min brors flickvän"

Allmänt | 2008-08-14 | 23:27:23 Kommentera här! » 2 st

Ikväll satt jag, mamma och hennes kille i mitt rum och såg en dvdfilm, som jag lånat av en kompis. Den heter, som rubriken redan avslöjat, "Min brors flickvän". 

Den är bra tycker jag, vissa scener är roliga. Steve Carell, som har varit med i bla "40 Year Old Virgin" och "Evan den allsmäktige", spelar en änkling med tre barn och som blir förälskad i sin brors flickvän. Så det ställer klart till problem för honom. Flickvännen, (Juliette Binoche), gillar jag, tycker att hon är en bra skådespelare. Varför jag tycker så, vet jag riktigt inte.. Kanske för att hon verkar äkta och ustrålar snällhet.. Det är ialla fall något med henne. Vet inte om nån annan håller med mig.  Menmen...

Se den vetja!


       (<--- klicka för förstoring)


(De två bilderna är en och samma film, bara olika bilder)

Packning

Allmänt | 2008-08-13 | 23:24:28 Kommentera här! » 0 st

Ja, nu är det några (tre flyttlådor med böcker, två oriflamelådor, som är mindre, med böcker och fyra mindre oriflamelådor med dvdfilmer) flyttlådor, som ligger på golvret i mitt sovrum. Några st dvdfilmer och böcker har jag lånat ut, så allt är inte med. Håller dessutom på med att läsa en bok haha.. Ja jag har helt enkelt mycket böcker, filmer och kläder... Hjälp... :P

Allt på ett litet plats sen i lägenheten. Undra hur det går. Jag är ialla fall rätt omptimist av mig, det löser sig. Man kan fixa det genom att ha smarta förvaringsplatser/lådor att ställa dem i. Det ordnar sig! Så tänker jag.

Har dessutom nyss köpt två st bennohyllor i bok (ikea) via blocket, som man kan ha filmer och böcker i.  Fynd gjorde jag, då det bara kostade 150 kr tillsammans, jämfört med orignalpris på ikea. Inte alls nåt fel på dem. Kanon!
 http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/87305207

Bennohyllorna blir nog bra, dem spar plats. Det som återstår är att köpa en soffa, bord, matta (för den jag har nu, vill jag inte alls ha, den går borta! Inte så fin matta) och spegel. Nån liten hylla, som passar i badrum, har jag funderat på att kanske skaffa, måste bara se om det finns plats och om det är nåt som man behöver.
På tals om badrum, har jag alltid velat ha en sån där brun bräda, till badkar, som man kan till exempel ställa ljus, tvål eller sånt på.
Ja, det där är en sak till min önskelista till födelsedagen =).. Anteckna ner det hörru kompisar ;P köp, köp den...

Har också funderat på att kanske kanske skaffa ett litet bord, som barbord med stolar, men måste bara se om det finns plats först. Tvbänk ska jag nog köpa med.

Ja, det är en hel del saker som man måste köpa. för inte att tala om köksgrejer. Fast dem ska min pappa köpa åt mig, när han kommer till Örebro. Då ska vi åka o köpa alla köksgrejer jag behöver. Tex vattenkokare, brödrost och sånt. Mikrovågsugn har jag redan, vet jag. Söta rara älskade morfar hade för längesedan köpt en sån till mig, även en strykbord med. Säkert några saker till. Vilket är kanonbra för mig, då slipper jag bli mindre pank =). Snällt av pappa och morfar, det väntade jag inte mig. Vet även många snälla söta människor i mitt liv, som är villiga att ställa upp o hjälpa till med flytten. Vet dock bara inte om det behövs så många haha :D
En kompis som var till och med snäll och frågade om jag ville ha hennes lilla bäddsoffa tillfälligt i början.

Man blir visst glad av de små saker, som inte kanske betyder så mycket för dem, men för mig betyder det mycket. Känns i hjärtat =)

Kramar på er!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se