Filmer med Marlee Matlin

Allmänt | 2007-09-27 | 20:00:19 Kommentera här! » 2 st

Marlee Matlin är en känd döv skådespelare, som har varit med i flera filmer och även med i en serie, där hade hon en huvudroll, (kollade på serien, som visades på femman när jag var yngre). Hon har även haft lite små biroller vet jag. 

Matlin har vunnit en Oscar, en Golden Globe (för sin debutroll i Bortom alla orden) och två Emmy (en för sin återkommande roll i en serie, Småstadsliv. Och en för gästrollen i Law & Order: Special Victims Unit år 2004)
Det är inte varje dag man får se en döv skådespelare i filmer, speciellt inte i huvudroll. Så klart jag vill ha alla filmer som hon varit med i, mitt mål är att skaffa dem :). 


Jag har skrivit ner vilka filmer, som hon varit med i. Tog inte med serier, för annars kanske ni somnar framför datorn :P mycket att läsa då..

 • Bortom alla ord (1986)
 • Walker (1987)
 • Bridge to Silence (1989) (TV-film)
 • Homme au masque d`or, L`  (1990)
 • The Linguini Incident (1991)
 • Hear No Evil (på svenska heter det Mord i det tysta) (1993)
 • Against Her Will: The Carrie Buck Story (1994) (TV)
 • Snitch (1996)
 • It`s My Party (1996)
 • Dead Silence (1997) (TV-film)
 • When Justice Fails (på svenska heter det Rättvisans fall) (1998)
 • In Her Defense (1998)
 • Freak City (1999) (TV-film)
 • Where the Truth Lies (1999) (TV-film)
 • Two Shades of Blue (2000
 • Kiss My Act (2001) (TV-film)
 • Askari (2001)
 • What the Bleep Do We Know!? (2004)

      
Hämtade informationen från http://sv.wikipedia.org/wiki/Marlee_Matlin

Jag har nog bara sett Bortom alla ord, Mord i det tysta, Dead Silence, Freak City, Rättvisans fall och en film till, kanske Bridge to Silence var den jag såg.

http://www.filmtipset.se/show_actor.cgi?actor=1589 Här kan ni läsa vissa av hennes filmers handlingar.

Hoppas att ni har njutit av läsningen :D

Kram fröken filmfreak

Vecka 37...

Allmänt | 2007-09-26 | 22:26:58 Kommentera här! » 0 st

Det var ett tag sen jag skrev nåt här.. Tänkte berätta lite om vad som hänt v. 37 (dvs för två veckor sen).

Då kom gumman Eve och sov hos mig :). Det var roligt att vara med henne, då vi inte hade sett varandra sen studenten. Vi snackade om en hel del, om vad som hade hänt o sånt.. Sen på fredag samma vecka, bjöd jag några kompisar hit, med anledningen av min födelsedag ( i slutet av aug). Fick presenter, blev glad för dem. Alla presenter var toppen.. men naturligtvis var kompisarna som var de viktigaste och bästa, som kom ;).

Vi drog till stan och åt på en ny dansk restaurang, "Jensen`s Bofhus". Fint därinne.. Men deras toaletter måste man kolla in ;P när man är där.. Vad är det med dem..? Nähä, inte tänker jag säga nåt.. :)
Sen var middagen över, tack för att ni följde med. Det var kul att träffa er allihopa.

Jag, Eve och Annusj som också skulle sova hos mig, drog hem. Vi kollade på en film "Imagine me & you", som jag fick i present av Annusj. Bra film, det var en av filmerna som jag velat kollat på. Ni som känner mig, vet att hur jag är när det gäller filmer, haha.

Jag och Eve gick på bio och såg "Kärlek på menyn" den helgen. Vi var också hos Dennis och kollade på nån film (vid ett annat tillfälle).. 

På måndag - den 17 e - åkte gumman hem, saknar henne.. Lycka till med allt, lägenheten och annat, gummsan :)

Mycket har hunnit hänt på sistone.. Få se vad som händer i framtiden, med allt.

Hej svejs

En bok! :P

Allmänt | 2007-09-10 | 20:40:33 Kommentera här! » 2 st

Idag har jag varit på stan och bytte en bok, som jag fick i födelsedagspresent. Har faktiskt samma bok , så det fick bli ett byte. Det blev Mias systrar. *dreglar*  Handlar om några kvinnor i samma situation som Mia är i, hon hjälper dem.. Ska bli spännande att läsa den.
Har Gömda (pocket) och Asyl. Har även läst Mias hemlighet. Dessa böckerna handlar om en svensk kvinna, som blir tvungen att fly från landet med sina barn och maken från pappan till ett av barn. En sann historia, som är fruktansvärd men bra. Det får en att tänka till om hur Sverige är och hur Mia och barnen klarar sig. Ingen ska behöva uppleva det, men verkligheten är tyvärr inte alltid så rosenskirmande..

     
De tre bilder på böckerna har jag hittat på nätet, men inte den sista tyvärr

Mina läsare, har ni läst nån av dessa böcker? Om ja, i så fall vad tycker ni om dem?

Läs den här..!

Allmänt | 2007-09-04 | 23:42:36 Kommentera här! » 1 st

Hittade en länk till en blogg via nåns blogg. http://dolcevita.tjejsajten.se/

Blev så arg..! Varför ska såna saker hända... Att det finns hemska människor som gör så! Det är en sådan sak som vi tjejer har i bakhuvudet, att det kan hända oss. Vi måste vara försiktiga, måste se till att inte gå ensam i mörkret, annars kan vi bli våldtagna, drogade eller vad det nu är, se till att drinkar inte lämnas obevakad osv.. Små saker, som är nåt självklart att göra, MEN varför måste det vara självklart. Vi ska ju vara trygga, men så är det ju inte... Inte alltid. 
Oavsett hur en tjej klär sig och beter sig, betyder det inte att nån får göra vad han vill med henne. Också när det finns alkoholen med i bilden, så är det ju absolut inte okej att göra något. Det fattar väl alla, som är klara i huvudet.

Jag tänker på böcker och tidningar om tjejer som blivit våldtagna som jag läst. I förhören får man som tjej frågor om hur man klätt sig, hur man har betett sig och om man hade druckit. Till och med har jag läst att en våldtagen tjejs dåvarande killar förhördes om deras sexliv,  tyckte hon tex om analsex, var hon vild o så...Men såna frågor ställs inte till männen som är misstänkta. Det där är sjukt, så ska man inte göra. Tjejens förflutna, oavsett vem hon är och vad hon har gjort, har inge betydelse för själva händelsen. Samhället måste ändra attityden på det tycker jag!

Till sist hoppas jag verkligen verkligen att det inte är vad som hände tjejen vars blogg jag hänvisade till. Är ialla fall glad att hon är oskadd efter omständigheterna. (Känner inte tjejen, om nu nån undrar det)

Folk omkring oss...

Allmänt | 2007-09-03 | 21:28:26 Kommentera här! » 1 st

Idag var jag på stan och gjorde ärenden. När jag gjort dem, gick jag till min bil, som låg nära G-viksbadet. Medan jag gick, såg jag folk. All slags folk, i olika ålder och i olika livsskeden. Häftigt när man tänker efter...
Ett par som pussades, en mamma som hade sitt barn i barnvagnen ståenden med några personer, en gammal man som gick långsamt, ett gammalt par som pratade, ett kompisgäng som umgicks och barn som sprang runt.. Svenskar som invandrarna. Tankarna slog mig om att vissa kanske inte bodde i Örebro, tex nån av paret jag såg kanske inte är härifrån och är här för att hälsa på sin partner. Hur träffades de till exempel, vad hände... Ett gammalt par, vad tycker de om oss unga och samhället som säkert är annorlunt idag..  Och hur kom det sig att de fortfarande har något att prata om, efter alla dessa år. Men kanske de hade träffats nyss och blivit ihop. Vem vet...

Alla vi stod/gick förbi varandra och gjorde det vi skulle. Nära, men ändå långt borta. Alla har olika erfarenheter och befinner sig vid olika livsskeden.
Vad har hänt i deras liv och vad som ledde till att de valde det livet de har nu, kan man undra.. Kanske är det bara jag som är knäpp som tänker så.. uhmm :)
En sak är klart, alla var och en har sina historier, som är unika. Ja, din också!

Kram på er
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se