Alla hjärtans dag

Allmänt | 2008-02-14 | 19:52:34 Kommentera här! » 0 st

Idag är det Alla hjärtans dag. Har dagen någon stor betydelse? Ska man visa den man älskar kärlek och göra något speciellt, kanske till och med köper något, på grund av den här dagen som sker en gång om året. Hur kom dagen till, kan man ju undra.. En del, som är cyniska, säger att dagen är bara en jippo, på grund av dessa företag/affärer som säljer korten och andra saker, som får folk att köpa och visa behov av att man älskar en. På dessa människor tjänar man. Är det verkligen så..? Ja, jo det kan vara så, visst man försöker tjäna på varje sak som går att sälja. Se bara på halloween till exempel. Men är verkligen dagen till exeistens bara tack vare branschen?..

Det finns ju (sanna? det kan man diskutera) historier/myt som sägs vara den som skapade den här dagen.


1) Munken Valentin som levde i Rom för över 1700 år sedan som i hemlighet vigde förälskade par, även fast kejsaren hade förbjudit detta.

2) Den kristne mannen Valentin som fängslades för att han vägrade att be till hedniska gudar. Enligt legenden skulle denne man botat fängelsevaktens blinda dotter. På Valentins avrättelsedag, den 14:e februari, skulle han ha skickat henne en lapp signerad "Din Valentin".

3) Biskopen Valentin i Terni (i Italien), född omkring år 268 e kr som avrättades för sin kristna tro. Sägnen om honom säger att han gav blommor till sina älskade som han själv plockat i sin trädgård.

4) En modig präst, i Rom år 269 e Kristus, vigde förälskade par i hemligheter, eftersom kejsaren hade förbjudit alla giftemål mellan unga människor. Han upptäcktes, blev fängslad och avrättades sedan genom halshuggning. Innan dess hann han smuggla ut ett kärlekskort till fångvaktarens dotter. Kortet var undertecknad "Från din Valentin"


Kanske beskriver sägnerna en och samma person? Valentin blev i alla fall helgonförklarad under medeltiden och sen dess har Valentin varit kärlekens skyddshelgon.De 3 punkterna hittade jag på aftonbladet.se.

Det är intresserant det här.. Jag kan tycka att en sån dag som den här är rolig, då får man känna sig uppvaktad av någon eller uppvakta nån, med andra ord uppmärka någon speciell.
Men ibland känner jag lite liksom vadå.. och lite trist ibland (speciellt när man är singel) Jag tycker att man inte behöver göra erhört grej av dagen, men man får gärna göra något lite speciellt.. Som singel får man uppmärka sina nära och kära, för att de är visst värda den dagen och för att de är en del av ens liv. Men som upptagen är säkert dagen roligare, då brukar man ju ägna sig åt sin partner. Men det behöver ju inte alltid vara enbart partnern utan vänner och familjen ska man också uppmärka. Låter det rimligt?...

Ha en trevlig Alla Hjärtans Dag!

//Din Valentin (?)..
:)


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se